sâmbătă, 27 august 2011

miercuri, 24 august - Vernisaj expozitie fotografie "Orizonturi pierdute" de Sorin Onisor "



Imagini care developează povești ale copilăriei magice de la sat sunt vernisate de fotograful Sorin Onișor, miercuri 24 august 2011, ora 21.00, la Brain. Expoziţia “Paradisul pierdut. Universul copilăriei la sat în România mileniului III” va putea fi admirata timp de 2 săptămâni.
Dedicată soției şi fiicei, dar și pasionaților de fotografie şi iubitorilor de inedit, expoziţia surprinde paradisul vieţii de la ţară care în contemporaneitate îşi trăieşte declinul. Prichindeii satelor din spațiul mioritic copilăresc în imagini cu o naturaleţe şi o linişte străine lumii de la oraş. Fericiţi în decorul lor rustic, prinşi în jocurile care le ascut simţurile, copiii satelor sunt încă o comuniune de oameni liberi.
Fotografiile lui Sorin Onișor surprind real viaţa satului românesc, transmit emoţii, dar şi calităţile micilor personaje cum ar fi prietenia, buna vecinătate şi comuniunea.

“Satul românesc îşi trăieşte ultimele momente pentru posteritate şi pentru copiii şi nepoţii noştri care, peste 10 - 15 ani, nu vor mai putea vedea aceste frumuseţi decât în imagini, printre care şi fotografiile mele”, a precizat Sorin Onişor.

Fotograf liber profesionist, doctorand al Universităţii de Vest Timişoara pe tema “Fierarii din Banat şi Transilvania”, semnatar a zeci de expoziţii personale şi colective, Sorin Onişor a colaborat la ilustrarea a numeroase articole, reportaje, cărţi şi albume de fotografie etnografică, colaborator al Televiziunii Române în proiectul “Oamenii Deltei”, membru în numeroase jurii de profil şi organizator de workshop-uri fotografice pe tema satului românesc, artistul a fost multiplu laureat în saloanele, festivalurile şi concursurile naţionale de fotografie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu