duminică, 3 aprilie 2011

duminica, 03 aprilie - Café Kultour 2011: Proiecție de Film Documentar Britanic



Cafékultour
1-16 aprilie 2011
Editia a VI-a

Organizat de către Centrele Culturale Francez si German, în parteneriat cu British Council Iași, Centrul Cultural al Americii Latine si Caraibelor, Centrul Cultural Oriental, Lectoratele străine ale Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Centrul European de Educație si Cultura „ARTEMIS”, „Cafékultour” este o manifestare care si-a câștigat deja aprecierea publicului, devenind unul dintre evenimentele mult-așteptate de peste an. Cuvântul de ordine al „Cafékultour” este diversitatea: a organizatorilor, a evenimentelor cuprinse in program, a locațiilor-partenere, a publicurilor vizate.

Timp de doua săptămâni, cluburile si cafenele din Iași se vor transforma in spatii de manifestare a culturii locale si internaționale. „Cafékultour” revine in 2011 cu cea de-a VI-a ediție, într-un format care va aduce, ca de fiecare data, cultura in spatii neconvenționale si va oferi publicului evenimente dintre cele mai diverse: concerte de jazz, de blues, de rock si de muzica clasica, expoziții de fotografie si arta decorativa, spectacole de teatru si de circ, lansări de carte, dezbateri, proiecții de filme etc.

Duminica, 3 aprilie, ora 20.00:
Proiecție de film documentar britanic: Divorce Iranian Style, Documentar, 80 min. , subtitrare in limba engleza.
Eveniment organizat de British Council Iasi.

Filmul spune povestile a trei femei iraniene, aflate intr-un tribunal din Teheran, in cautarea divortului de care au atata nevoie. Un documentar emotionant si incisiv despre realitatile vietii iraniene, care distruge stereotipul femeii ca victima pasiva a lumi musulmane. Documentar premiat la Chicago International Film festival si San Francisco Film Festival.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu