miercuri, 20 octombrie 2010

vineri, 22 oct. - performance "Şşş scolioza - o feerie office"Şşş scolioza – o feerie office.

Instalaţie animată cu val chimic, GrEen Plast1c, Anjus Marius
Muzica: mortlacreier
Durata: 30 min.
...
Un proiect al Asociaţiei Art No More finanţat de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

Şşş scolioza... este o instalaţie coregrafică. Împrumută numele din domeniul medical pentru a sugera într-un mod mai dramatic graţia ce se iveşte din automatism, din ritmul perpetuu şi cu volumul dat la minim al surpării corpului şi al opresiunii psihice la care sunt expuse categoriile de muncitori care îşi petrec ziua de lucru într-o cabină strâmtă dintr-un cadru urban claustrofobic. Spectacolul încearcă să aducă alinare individului supus zilnic activităţii statice şi degradării ce se strecoară pe nesimţite în corpul şi mintea lui. Alienate, unelte obediente ale unei linii de producţie, uitând de integritatea lor, personajele se înfig la propriu în decor, se îngroapă în micul altar de birou (fotografii personale, suveniruri, talismane) sau devin de-a dreptul instrumente, împrumutând funcţiile obiectelor ce le stau în preajmă.

Muncitorii bolnavi produc o societate bolnavă. La suprafaţă, România de azi poate părea promiţătoare, dar promisiunea este dificilă, dacă nu imposibil de realizat într-o societate a cărei coloană vertebrală este atât de afectată.
David A. Kideckel

val chimic (Valentina Chiriţă) lucrează în domeniul editorial; este scriitoare. Debutează în octombrie 2010 la Casa de Pariuri Literare cu volumul de poezii Umilirea animalelor.

GrEen Plast1c (Gabi Eftimie) este traducătoare şi scriitoare. A debutat în 2006 la Editura Vinea cu volumul de poezii Ochi roşii polaroid.

val chimic şi GrEen Plast1c au mai făcut echipă în cadrul proiectului AlterText (2007)
http://www.mnlr.ro/ro-articole-articole_despre_mnlr-29.html
http://kfarad.blogspot.com/2007/08/altertextjpg.html
şi
Lectură stricată (2009) în „Două săptămâni, şase evenimente, o galerie” http://www.galerie-montage.com/images/stories/Lectura_stricata.jpg

mortlacreier http://arhiva7.ro/mortlacreier/

Anjus Marius (Ana-Maria Plopeanu) îşi încheie anul acesta studiile de Actorie în cadrul Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”. Joacă la Teatrul Odeon în spectacolul Scrooge.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu