joi, 8 aprilie 2010

vineri, 09 aprilie - Confesiuni Sonore I - Flux/ RefluxEvenimentul “Confesiuni sonore” reprezinta o insiruire de 4 episoade muzicale ce construiesc prin complementaritate si ritmicizare o idee unitara.

Organizatorii evenimentului, Radu G. Paladi si Stefan Juravle, sunt de parere ca flexibilitatea unei selectii si abordarea dezinvolta a genurilor muzicale dar care sa urmeze o structura conceptuala, omogen creata, ridica valoarea unei seri muzicale.
Asadar scopul evenimentului este de a promova o abordare lipsita de rigiditate si de monocromie a unei seri muzicale.

Cu totii avem un album intreg de preferinte muzicale si o lista de prieteni in care sa gasim cel putin unul cu care putem discuta despre fiecare coltisor sonor.
Sub umbrela scopului enuntat, conceptul evenimentului reprezinta materializarea discutiei de preferinte, intr-o maniera complementara dintre doi indivizi, in sincere confesiuni sonore.

Urmarind programul unei nopti muzicale ce progreseaza logic cu o parte introductiva (warm up), una caracterizata de ritmuri de dans (main) si in final o parte ce ne invita spre relaxare, fiecare seara va avea un caracter de unicitate fiind compusa din alaturarea a 2 abordari diferite ale unei liste vaste de genuri muzicale.

Avand in vedere aspectul de unicitate al fiecarei nopti si abordarea lor coloristica, organizatorii s-au gandit sa le numeasca ca pe tablouri, iar cum fiecare tablou ne sopteste subtil o poveste, am abordat prezentarea intr-o maniera proprie cinematografiei.

In final sunt 4 nopti, 4 tablouri, 4 prieteni ce se vor exprima prin 4 confesiuni sonore.

Articol scris de Radu Paladi


Confesiuni Sonore


Episodul I: Flux/Reflux

Data aparitiei: 9 Aprilie 2010

Distributie:
Radu G. Paladi in rolul lui Strange Soul
Stefan Juravle in rolul lui Scuffle

Genuri abordate: Nu:Jazz, Funk, DnB/Liquid Funk

Subiect: Anii '70. Un tobosar, tobele sale, multa pasiune, inspiratie si ritm. Un public hipnotizat cu o miscare fluida a corpurilor. 40 de ani mai tarziu, intr-un alt colt de lume, se aud exact aceleasi sunete.. numai ca de aceasta data provin dintr-o inregistrare pazita cu grija. Efectul asupra martorilor.. acelasi!

Spoilere:
Incipit: Lonnie Liston Smith - Expansions
Intriga: Afronaught - Transcend Me
Desfasurarea actiunii: Lou Courtney - Hey Joyce
Punctul culminant:Syncopix - Be With You (Rogue Soul)Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu