luni, 8 martie 2010

vineri, 12 martie. - Geometrie în muzicǎ @ Brain
Radu Paladi si Stefan Juravle se abat de la Custom Funk prin acest eveniment experimental, de tatonare a unor noi concepte. In aceasta seara, celor carora le place neprevazutul si mixul de genuri ca downtempo, idm, funk, jazz, rock, experimental sunt asteptati sa intre in atmosfera specifica din Brain. O ambianta relaxanta, o auditie de muzica inedita vazuta prin prisma celor doi Dj va vibra cioburile de oglinzi atasate artistic pe zidurile localului.

Radu a descris pentru Altiasi de la ce a pornit acest eveniment conceptual: "Geometria stabileste un sistem complex de relationari intre diferite forme, datorita unor proprietati profund comune pe care acestea le poseda. Doua forme distincte pot fi supuse in egala masura unei judecati analogice. La fel si in muzica, chiar si intre doua genuri distincte pot fi gasite relatii ce permit juxtapunerea, cautand mai mult decat superficial elemente comune ce le pot asocia. Auditia de vineri seara din localul Brain va exprima cautarea unei geometrii a muzicii, a unor asocieri naturale intre diferite forme muzicale".

S-ar putea face si un experiment prin numararea figurilor geometrice vizualizate cu ochii inchisi, ascultand seturile celor doi. Eu am ipoteza ca baietii vor vedea mai mult cercuri si fetele mai multe triunghiuri, oare se confirma?

Articol scris de Anda Prodan, pe AltIasi.ro
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu