marți, 17 noiembrie 2009

JOI 19.11.09 / KRAFTWERK- artist night


Kraftwerk (în limba germană: centrală electrică) este un grup muzical de avangardă din Düsseldorf, Germania care a adus importante contribuţii la dezvoltarea muzicii electronice şi au avut influenţe semnificative asupra altor formaţii muzicale, mulţi comparând influenţa trupei Kraftwerk cu cea a formaţiei Beatles. Grupul a fost format de Florian Schneider şi Ralf Hutter în 1970, deşi mai târziu au participat şi Wolfgang Flur şi Karl Bartos, formând un cvartet. Imnul ediţiei 2003 al Turului Franţei a fost realizat de Kraftwerk.

Sunetul Kraftwerk combinǎ secţiuni ritmice cu melodii sintetizate şi uneori armonioase, în general aranjate într-un stil clasic acompaniat de versuri simple, cântate uneori cu ajutorul vocoder-ului sau produse pe computer.

Sintetizatorul Moog este prezent în mai toate melodiile trupei, adǎugând compoziţiilor creaţii de sunete unice.

Pe la mijlocul anilor 1970 şi începutul anilor 1980, sunetul Kraftwerk a fost revoluţionar pentru acea perioadǎ şi a avut un impact evident aproape asupra tuturor genurilor muzicii populare moderne.

Ceea ce Kraftwerk au creat la început, a devenit mai târziu cunoscut ca synthpop, electro, techno, house şi IDM (muzicǎ dance inteligentǎ).
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu